Aktuelle strømafbrydelser

Nyheder

Følg med her på siden, hvis du vil have de seneste nyheder fra Cerius.

22 oktober 2021

Cerius indkøber nettab for år 2022 gennem udbud

Cerius har netop offentliggjort et udbud for indkøb af nettab samt forbrug på cirka 180 aftagesteder for år 2022. I alt er der tale om en energileverance på cirka 206 GWh.

Læs mere

23 september 2021

Sjællandske elnetselskaber opruster

Elnettet er kritisk infrastruktur og en krumtap i den grønne omstilling. Nu henter de sjællandske elnetselskaber Cerius og Radius to stærke profiler til bestyrelserne. De skal være med til at ruste elnettet til at klare de nye store udfordringer.

Læs mere

28 juni 2021

Cerius gør Møn klar til grøn udvikling

Elnetselskabet Cerius skifter gammelt søkabel ud med nyt mellem Møn og Falster og gør området klar til en fremtid med mere grøn strøm. Det kræver præcision og sans for detaljen at lægge en af Danmarks længste strømforbindelser dybt under havbunden

Læs mere

15 juni 2021

Sommerkommentar fra bestyrelsesformanden: Ny aftale tegner godt for elnetselskabernes rolle i grøn omstilling

Hos Cerius og Radius mærker vi tydeligt, at den grønne omstilling er i fuld gang. Vi har brug for at kunne foretage effektive og samfundsøkonomisk fornuftige investeringer i elnettet i årene frem, og det har politikerne nu vist, at de har blik for.

Læs mere

JUL 2020 - 22 december 2020

Sikrer strøm til stegen: Dorte er på arbejde juleaften

Døgnet rundt bliver der holdt nøje øje med de mange skærme i kontrolrummet hos Cerius. Her sidder elnetspecialister og overvåger det vidt forgrenede elnet, der sikrer, at godt 400.000 kunder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland og på Lolland-Falster og øerne har strøm i kontakterne. Og sker der en fejl, så rykker de udekørende teknikere med kort varsel ud for at udbedre og få strømmen tilbage. Også juleaften.

Læs mere

JUL 2020 - 22 december 2020

Julelyskæder overalt: Sådan ser strømforbruget ud i december for Sjælland og øerne

Vi skruer ekstra op for strømforbruget i december. Hos elnetselskabet Cerius, der leverer strøm til godt 400.000 kunder på Nordvest-, Midt- og Sydsjælland og på Lolland-Falster og øerne, ser man tydeligt, at de mange julelys får elmålerne til at løbe stærkere. 

Læs mere

26 november 2020

Droner skal fremtidssikre vores elnet

Digitalisering og innovation går hånd i hånd, når netselskabet Cerius tester droner i overvågning af elnettet. Dronerne skal sikre, at fejl og slitage opdages hurtigt, så vi også i fremtiden har den høje forsyningssikkerhed, vi er vant til.

Læs mere

17 november 2020

SEAS-NVE Strømmen er valgt som leverandør af nettab for år 2021

Cerius har sammen med sit søsterselskab, Radius – der dækker Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland, gennemført ensartede udbud af elindkøb til dækning af nettab samt til
forbrug på en række installationer i 2021.

Læs mere

19 oktober 2020

Cerius indkøber nettab for år 2021 gennem udbud

Cerius har netop offentliggjort et udbud for indkøb af nettab samt forbrug på cirka 173 aftagesteder for år 2021. I alt er der tale om en energileverance på cirka 200 GWh.

Læs mere

03 februar 2020

Pilotprojekter skal bane vejen for mere klimavenlig gas i elnettet

Som et af de første netselskaber i Europa tester Cerius en ny og mere klimavenlig gasart til brug på hovedstationer, elnettets vigtige bindeled mellem producent og forbruger. Tidligere i dag blev den første station indviet på Energivej i Haslev.

Læs mere