Velkommen hos Cerius A/S

Denne side er til dig, der er ny elnetkunde hos os efter vores sammenlægning med Nakskov Elnet A/S. Du har muligvis nogle spørgsmål til overgangen, og hvad det betyder for dig som kunde. Dem håber vi, du kan finde svar på herunder.

Du er kunde hos Cerius fra den 31. maj 2024

Hvis du bor i Nakskov, har sommerhus i Nakskov eller driver en virksomhed i Nakskov – kort sagt, hvis du tidligere har været tilknyttet Nakskov Elnet, hører du til i Cerius’ forsyningsområde fra den 31. maj 2024.  Der er intet, du skal gøre i den forbindelse. Vi transporterer strømmen hjem til dig, som du har været vant til, og vi har ingen planer om at udskifte elmåleren på din adresse.

Dit nye elnetselskab kender Lolland i forvejen

Cerius er allerede på Lolland og har været det i lang tid. Vi ejer og driver hele det omkringliggende elnet på øen, og nu, hvor Nakskov Elnet også er blevet en del af Cerius, kan du selvfølgelig regne med den samme høje forsyningssikkerhed som alle vores andre elnetkunder.

På det lidt større danmarkskort ejer og driver Cerius mere end 25.000 km elnet fordelt over det meste af Sjælland og øerne. Vores primære opgave er at udvikle og vedligeholde elnettet i vores område, så vi kan sikre en stabil og sikker strømforsyning til de ca. 400.000 hjem og virksomheder, der hører til hos os, heriblandt dig.

Cerius A/S ejer og driver elnettet på store dele af Sjælland og øerne parallelt med søsterselskabet Radius Elnet A/S. Begge elnetselskaber er en del af energikoncernen Andel, som har ca. 400.000 andelshavere.
.

Du får nyt elnetselskab, ikke ny elleverandør

To parter er sammen om at sikre, at du altid har strøm i stikkontakten: Din elleverandør og dit elnetselskab. Elleverandøren sælger den strøm, du bruger. Og elnetselskabet transporterer den strøm, du bruger. Cerius er dit nye elnetselskab. Fra den 31. maj er det os, der ejer elmåleren på din adresse og kablerne i det elnet, du aftager strøm fra hver dag.

Dine vilkår og priser

Det er stadig din elleverandør, der opgør dit strømforbrug og sender dig den samlede regning for strøm, transport og diverse afgifter til staten.

Prisen for transport af el kaldes nettariffen. Og den varierer – både i løbet af døgnet og året og i forhold til, hvor du bor rent geografisk. 

Som udgangspunkt skal du regne med, at nettariffen udgør 18 % af din samlede elpris. De 18 % dækker det faste, månedlige abonnement og den variable tarif for transport af de kWh, som du trækker fra nettet til din bolig eller virksomhed.

Er der andet, du gerne vil vide?

Så kan du højst sandsynligt finde oplysningerne på vores hjemmeside, hvor alle generelle forhold og vilkår er udførligt beskrevet.

For nemheds skyld har vi linket til de mest almindelige emner herunder:

Elregningen – hvad består den af?

Se priser og vilkår

Hvad skal du gøre, hvis strømmen går?

Driftsinformation til dig, der vil tjekke en afbrydelse

Få besked, hvis strømmen går

Tilmeld dig sms-service, og få besked, hvis der er strømafbrydelse i dit område.

Hvis du har specifikke spørgsmål til sammenlægningen af Nakskov Elnet A/S og Cerius A/S, kan du skrive til os på info@cerius.dk

Du kan også læse om sammenlægningen i vores pressemeddelelse.

Har du brug for at komme i kontakt med os, er du også altid velkommen til at ringe på 70 29 20 24 (alle hverdage fra kl. 7.00-15.00).