Cerius udbyder køb af strøm til nettab for 2020

Cerius har i dag offentliggjort et udbud for køb af strøm til dækning af nettab i perioden 1. februar 2020 – 31. december 2020. Energileverancen bliver på i alt cirka 159 GWh. Udbuddet er offentliggjort via udbudsportalen Tenders Electronic Daily (TED) og her fremgår vilkårene for deltagelse.

”Vi ønsker at det skal være nemt og gennemskueligt for leverandører at konkurrere om ordren, og det giver et offentligt udbud mulighed for. Her kan alle interesserede aktører afgive deres bud, og dermed håber vi at opnå en bred konkurrence”, siger Birger Bagger Mikkelsen, netdirektør i Cerius.

Hvorfor opstår nettab?

Der udvikles varme i elkabler under transport af strøm, og denne varmeudvikling medfører et energitab. Desuden forsvinder strøm som følge af tyveri, hvor strømmen ledes uden om elmåleren. Tyveri udgør dog en mindre del af det samlede tab

Seneste nyheder

Skal det være andesteg eller opladt elbil juleaften?

Højtid på strøm: Hos de to store sjællandske elnetselskaber, Cerius og Radius, er man klar til årets højdespring i strømforbrug, der traditionelt falder den 24. december klokken 17.00 til 18.00. Men kan elnettet blive ved at følge med højtidens øgede belastning, når antallet af elbiler og varmepumper stiger? Stigningen i forbruget svarer til, at der en almindelig decemberaften ville være lys i ekstra 35,6 millioner lyskæder eller tændt for yderligere 266.000 køkkenovne – en stigning på omkring 28 procent.

Læs mere