Nyt digitalt værktøj: få indsigt i elnettet

Elektrificeringen tager fart, og det stiller store krav til elnettet – nogle steder mere end andre. Med det digitale værktøj ’Dit elnet’ kan kunderne i Cerius ud fra deres lokale netstation se, hvor meget ledig kapacitet der er i elnettet.

Antallet af elbiler i Danmark er rundet 200.000, og nye varmepumper til opvarmningen af boliger og virksomheder er også med til at løfte elforbruget og trafikken i elnettet. Hvis nogle skulle være bekymrede for, hvorvidt elnettet i deres område kan holde til den øgede efterspørgsel på strøm, så kommer netselskabet Cerius nu med et nyt værktøj til kunderne.

På netselskabets hjemmeside kan man nemlig indtaste sin adresse, og så vil man hurtigt kunne se, hvornår der har været det højeste forbrug per dag i lokalområdet inden for de seneste 24 måneder. Samtidig viser siden, om denne spidsbelastning har betydet, at strømforbruget har nærmet sig det lokale elnets maksimale belastning.

I Cerius holder vi godt øje med, hvor forbruget udvikler sig, hvor stort trykket er på elnettet, så vi får investeret i udbygninger og forstærkninger af vores anlæg i tide. Vi vil gerne give vores kunder indblik i arbejdet med data, og det gør vi nu på Cerius.dk”, fortæller Frederik Dalgård Andersen, der er planlægningschef i Cerius.

Han understreger, at hastigheden i elektrificeringen betyder, at der er steder i elnettet, hvor belastningen nærmer sig 100 pct., men det er ikke noget, der giver anledning til bekymring.

Elnettet spiller en rigtig vigtig rolle i den grønne omstilling, og formålet med denne data er jo lige netop at se, hvor udviklingen går hurtigst, så vi kan prioritere vores investeringer de rigtige steder. I netselskaberne Cerius og Radius forventer vi at bruge over 2 mia. kr. om året på vedligehold, forstærkninger og udbygninger af elnettet frem mod 2030, så forbrugerne kan med ro i maven investere i både varmepumper og elbiler med tilhørende ladebokse,” forklarer Frederik Dalgård Andersen.

Besøg siden med ‘Dit elnet’ her.

Seneste nyheder

Østdanske elbilister sparer mange penge på ændrede ladevaner

Antallet af elbiler har taget fart, men der er stor forskel på, hvornår ejerne lader, og hvad de betaler for det. En analyse fra de østdanske netselskaber, Cerius-Radius, viser, at elbilisterne har ændret deres ladevaner og flyttet meget opladning til om natten, hvilket resulterer i lavere elregninger.

Læs mere