Forside / Om elnettet / Nettilslutningsaftale
Nettilslutningsaftale
Ved alle mellemstore og store tilslutninger, der kræver netudbygning eller forstærkning, udarbejder Cerius en nettilslutningsaftale (NTA). I nogle processer kaldes nettilslutningsaftalen for et bestillerbrev.
NTA’en er et aftaledokument mellem kunden og Cerius, hvor samtlige forhold omkring kundens adgang til det kollektive elnet er beskrevet.
Nedenstående er blandt andet beskrevet i nettilslutningsaftalen:
Tilslutningspunkt
Tilslutningspunktet er det sted, hvor ejendommens installation er tilsluttet det kollektive elnet. I Cerius anviser vi tilslutningspunktet, hvilket sker det ud fra en samlet vurdering af kapaciteten i elnettet, de muligheder Cerius vil have for at udnytte og udbygge nettet i fremtiden samt en afvejning af de omkostninger, der vil være forbundet med de forskellige tilslutningsmuligheder.
Leveringsomfang
Leveringsomfanget er den mængde strøm fra et forbrugsanlæg eller energilager, som kunden er berettiget til at trække fra det kollektive elnet. Leveringsomfanget kan være angivet i ampere (A) eller i effekt (kW/MW/MVA).
Indfødningsomfang
Indfødningsomfanget er den effekt fra et produktionsanlæg eller energilager, som kunden er berettiget til at levere til det kollektive elnet. Indfødningsomfanget er angivet som effekt (kW/MW/MVA).
Ejer- og driftsansvarsgrænsen
Under ejer- og driftsansvarsgrænsen beskrives kundens og Cerius’ ansvarsområde for etablering, drift og vedligehold af Cerius’ komponenter.
Øvrige forhold
Derudover indeholder nettilslutningsaftalen information om fysiske forhold for tilslutningen, tekniske og juridiske krav, informationer om etablering af afregningsmåling samt oplysninger om betaling.
Særligt for produktionsanlæg over 125 W og Begrænset Netadgang (BNA)
Ved tilslutning af produktionsanlæg fra og med 125 kW (produktionsanlæg i kategori B, C og D) samt ved tilslutning med Begrænset Netadgang (BNA) anvender vi Green Power Denmarks branchestandard for nettilslutningsaftaler som aftalegrundlag.
Efter indgået aftale
Når aftalen er indgået, og etableringen er betalt, vil Cerius arbejde frem mod etableringen af tilslutningen til elnettet. En projektleder fra Cerius kontakter kunden og aftaler starttidspunkt og forventet dato, hvor anlægget kan tages i brug.
VIGTIGT
Kundens elinstallatør skal udfylde og indsende en installationsblanket til Cerius så tidligt i processen som muligt. Dette er en forudsætning for, at kunden kan sluttes til det kollektive elnet, vælge en el-leverandør og at der kan sættes en elmåler op. Det er desuden vigtigt, at den udfyldte ISB indeholder samme oplysninger, som der er oplyst i NTA’en.
Driftsansvar og sammenkoblingsaftale
Det er et lovkrav, at alle højspændingskunder med tilslutningsspænding på min. 1 kV (kundekategorierne A-høj, A-lav og B-høj) skal sikre, at driften af deres elektriske anlæg bliver varetaget af en driftsansvarlig virksomhed, der har ansat en driftsansvarlig person, som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Inden anlægget tages i drift, skal der laves en sammenkoblingsaftale mellem Cerius og kundens driftsansvarlige virksomhed.