Forside / Priser og tariffer / Prisændringer

Prisændringer

Prisen på el varierer og påvirker omkostningerne til transport af strøm, der skal gennem elnettet og frem til kontakterne i boliger og hos virksomheder. Hos Cerius følger vi elprisen og justerer nettariffen ud fra omkostningerne til drift og vedligehold af vores kollektive elnet.

Nettarif pr. 1. februar 2023

Nettarif pr. 1. marts 2023

Ofte stillede spørgsmål

Du skal kontakte din elleverandør, det vil sige det selskab du køber din strøm af og som du modtager din elregning fra. Navnet på din elleverandør står på din elregning, som du finder i din Betalingsservice-oversigt, hvis du betaler din regning via betalingsservice.

Din elleverandør vil kunne svare på spørgsmål om dit elforbrug. Du kan også finde gode spareråd her på siden under spørgsmålet: ”Hvad kan jeg selv gøre for at reducere min elregning?”.

Cerius er dit elnetselskab. Vi sørger for at transportere din strøm gennem elnettet hen til din husstand eller virksomhed. Vi kan ikke svare på spørgsmål angående din elregning.

For en gennemsnitlig husstand og en mindre virksomhed betyder stigningen i nettariffen og netabonnement følgende:

(C-tarif inkl. Abonnement og moms)

  • 37 kr. for lejligheder (elforbrug på 2.000 kWh)
  • 67 kr. for parcelhuse (elforbrug på 4.000 kWh)
  • 127 kr. for parcelhuse med varmepumpe eller elbil (elforbrug på 8.000 kWh)

(B-tarif inkl. abonnement og ekskl. moms)

  • ca. 684 kr. for erhverv (elforbrug på 50.000 kWh)

Du kan reducere din elregning ved at flytte dit elforbrug til tidspunkter på døgnet hvor den samlede elpris er billigst eller ved at sænke dit elforbrug.

Følg med i den aktuelle elpris på din elleverandørss apps. Ofte vises både historiske og elpriserne for det kommende døgn – med og under nettarifferne i dit område.

Eloverblik.dk kan du se dit elforbrug time for time.

Endvidere kan du læse mere om energipriser på: https://greenpowerdenmark.dk/energipriser

Nettab er uundgåeligt ved transport og spændingstransformation – for eksempel fordi der udvikles varme i elkabler under transporten af strøm, og denne varmeudvikling medfører et energitab. Du kender det måske selv, når du lader din mobiltelefon op og opladeren bliver varmt. Det er en smule af energien, der går tabt, og dette tab skal vi som elnetselskab erstatte. Det gør vi ved at købe el hos en elleverandør lige som alle andre gør det.

Nettab er uundgåeligt ved transport og spændingstransformation. Vores nettab er på cirka fire procent det vil sige at cirka fire procent af den strøm, der transporteres fra produktion og ud til boliger og virksomheder går tabt.

Cerius’ elnet strækker sig over store afstande på Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne og er Danmarks længste. Årligt transporteres mere end 5.000 GWh strøm gennem elnettet og ud til boliger og virksomheder.

Nettab er uundgåeligt ved transport i elkablerne og spændingstransformation for eksempel ved varmetab samt på grund af elnettets størrelse og kompleksitet. Vi arbejder målrettet med tiltag som kan reducere dette nettabet.

Det gør vi blandt andet ved løbende at revidere enkelte komponenter, udføre netforstærkninger og løbende optimere på elnettets anvendelse – også set i forhold til den samlede driftsøkonomi. Fjernaflæste målere og bedre overvågningsværktøjer betyder desuden, at vi i dag kan lokalisere og identificere årsager til nettab i elnettet langt mere præcist og hurtigt end før i tiden.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring på 70 29 20 24.

Gode råd til at sænke dit elforbrug

Energistyrelsen har lanceret en omfattende informations- og energisparekampagne, hvor du kan få gode råd til at spare på energien.

Læs mere: “Én ting er sikkert. Og det er grønt. | Energistyrelsen”

  • Vask ved lavere temperaturer: Der er meget at hente økonomisk, hvis du sætter temperaturen ned, når du vasker tøj. Du kan eksempelvis spare over halvdelen af strømforbruget ved at vaske tøjet på 20 °C i stedet for på 40 °C.
  • Brug tørresnoren: Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.
  • Afkobl de elektriske apparater: Sluk apparater og maskiner på stikkontakten. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke bruger dem. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.
  • Fyld vaske og- opvaskemaskinen op: Når vaske- og opvaskemaskinen fyldes op, kører den færre ture – og det kan mærkes på din elregning. Faktisk kan du spare flere hundrede kroner om året, hvis du gør det til en fast rutine at fylde maskinerne helt op, inden du tænder dem. Og vil du spare endnu mere, kan du også skrue ned for temperaturen.
  • Isolér din bolig: Energirenovering en god investering, både for pengepung, klima og forsyningssikkerhed. Opvarmer man sin bolig med en varmepumpe eller el, og har man mulighed for at energirenovere sin bolig, kan du reducere din elregning.

Kilde: Sparenergi.dk