Mangler du strøm?

Gør dette, hvis du mangler strøm

 • Er I flere, der mangler strøm?
  Som det første skal du tjekke, om der er andre end dig, der mangler strøm. Hvis dine naboer også mangler strøm, er der sandsynligvis tale om en fejl på elnettet.
  Se aktuelle strømafbrydelser i vores forsyningsområde
 • Er det kun dig, der mangler strøm?
  Hvis strømmen kun er gået hos dig, kan det skyldes, at elmåleren har været afbrudt. Det kan også være et defekt apparat, der har sprunget en sikring, eller fået din HFI-/HPFI-afbryder til at slå fra.

Hvis du har skader

Hvis du oplever skader på dine apparater efter en strømafbrydelse, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Få strømmen tilbage – sådan gør du

Hvis du er den eneste bolig på vejen uden strøm, så tjek først om HFI- eller HPFI-relæet er slået fra, eller om sikringerne er sprunget. Sikringer og relæer findes som regel ved elmåleren.

Er dit HFI/HPFI relæ ikke slået fra, så er der sandsynligvis sprunget en sikring enten i din installation eller i kabelskabet ved vejen. Følg vejledningen ’Udskiftning af sikring’ herunder.

Mangler du strøm til nogle af dine apparater, fx noget lys, nogle kontakter eller en del af køkkenet, så er det sandsynligvis en sikring, der er sprunget eller slået fra.

 1. Kontroller, om en sikring er sprunget eller en automatsikring slået fra. Er det tilfældet, så kan du have et defekt apparat eller delvist strøm et sted i huset.
 2. Sluk alle apparater, der sidder på den samme gruppe, som sikringen dækker.
 3. Slå automatsikringen til igen, eller udskift sikringen.
 4. Tænd apparaterne igen ét ad gangen.
 5. Når automatsikringen slår fra igen, eller sikringen springer, så ved du, hvilket apparat der er i stykker. Sluk det.
 6. Tænd automatsikringen, eller udskift sikringen igen, så skulle du gerne have strøm igen.
 7. Slår automatsikringen stadig fra, eller springer sikringen igen, så skal du kontakte en elinstallatør.

Hvis ingen sikringer er slået fra eller er sprunget, så kunne du mangle strøm fra kabelskabet ude ved vejen. Dette kan være en stikledningfejl. Læs mere i ‘Fejl på stikledningen’ herunder.  

Hvis der mangler spænding på en eller flere af elmålerens faser, og du tror, at du mangler strøm fra kabelskabet ved vejen, så kan det skyldes en fejl på stikledningen, der går fra kabelskabet ved vejen hen til installationen. Hvis der kan være fejl på stikledningen, skal du kontakte en elinstallatør. Hvis du bor i en etageejendom, så kontakt viceværten eller bestyrelsen for at høre, hvordan du skal forholde dig.

Hvis der er stiksikringer i kabelskabet, der springer, så anbefaler vi, at du kontakter en elinstallatør, som kan undersøge belastningen af din elinstallation.

Få en SMS, hvis strømmen svigter

Din strøm er der stort set hele tiden, men hvis den er væk, så kan det være rart at få besked.